Saturday, October 17, 2015

Hei!

Aasta on möödas ja ilmselt paljud pole minust suurt midagi kuulnud. Mul on oma pere, käin tööl ja koolis ning lisaks sellele tegelen kõige muuga, millega jõuan. Õpin ettevõtlust, olen endiselt fototehnika müügikonsultant ning elan Mustamäel.
Kui rääkida kuhu olen arenenud aastaga enda joonistamisoskusega, siis ega ma millegi suurega uhkustada ei saa. On olnud küllaltki rahulik aasta ja pigem olen enamikele juhuslikele tellimuspildi soovijatele ära öelnud. Põhjuseks eelkõige aeg.

Sellegipoolest näitaksin mõned jooksvad pildid, mida olen aasta jooksul valmistanud.

Alustan autodega. Esiteks üks Ailarile joonistatud Audi pilt A4 suuruses paberil, mis oli olude sunnil pooleldi joonistatud telefonis oleva foto järgi.

Rallivaldkonnast tooksin välja ühe nö ebaõnnestunud disaini. Kõigepealt tellis isik disaini autole, mis lõpuks tehnilise rikkega pärast ei saanudki sõidukorda. See disain jäi poolikuks. Siis sai tellitud tuttava autole, kuid paraku tuli minule lõpptähtaeg ootamatult ning mul ei olnud võimalik disaini lõpuni valmistada.


 Tuttavale tegin lihtsa firmalogo, mis läks ka kasutusse:


Tuttava tuttava kaudu tuli tellimus, mis sisaldas A3 suuruses piltide joonistamist väga väikeste pildifailide põhjal. Skaneeritud joonistused läksid kasutusele särgitrükki.




 Esimest korda läks üks minu joonistus inimese naha peale. Nimelt telliti minult tätoveeringu disain, mille märksõnaks oli antud ainult poti kuningas. Tätoveering kanti kliendi käe peale terve käsivarre pikkuses.



Ja viimaks kõige värskem joonistus, mis sai lõpetatud paar päeva tagasi, peale ühte karikaturistliku pilditellimuse joonistamist. Joonistus on A4 suuruses ja on joonistatud klassivenna autost. Peale küllaltki keerukat pilti, millist stiili joonistasin esimest korda, oli sellist autojoonistust lausa lust joonistada. 





Selline see lühikokkuvõte ongi aasta jooksul tehtud töödest. Kuigi töid ei valminud võrreldes mõne aastaga küll nii palju kui varem ning sealjuures ei olnud märkimisväärset arengut, siis samas sai puudutatud hoopis erinevaid valdkondi, millega varem polnud kokku puutunud. Ja mitmekülgsus on hea.

Tulevikuplaanide suhtes, siis õpin ettevõtlust, kuna on plaan kunagi üks äriühing rajada. Ja kõige paremal juhul on see väga seotud mu hobi ja kirega.

Seniks aga uute postitusteni.

 Ma pole eelnevalt selle postituse postitamist ühegi kliendiga kajastanud, seega kui kellelegi ei meeldi, et tema töö on siin postitatud, siis palun ühendust võtta. 



Renet



Monday, October 20, 2014

Shelby GT500

Viimane tellimus oli ühele inimesele kingituseks. Joonistatud harilikega A4 formaadile, töötunde kulus umbes 7h.




Head sügist.
R.Heinla

Monday, June 23, 2014

Üks väga hea uudis on see, et mul on valmimas täiesti enda koduleht. Tegu on olulise murdepunktiga, kuna siis on mul võimalik keskenduda taas rohkem tellimuspiltidele ning ehk ka väikesele promole. Ülimalt tore oleks, kui mu tegemistest saaks rohkemad inimesed teada ja see oleks üks hea lüke sellele kõigele.

Eelmises postituses mainisin, et soovisin osa võtta VW disaini konkurssist, kuid kuna ma veel ühegi disainikooli õpilane pole, ei olnud see mul võimalik. Nüüd siis on esimene samm astutud ning edastasin vajalikud dokumendid EKA-le sisseastumiseks.

Rääkides konkurssidest veel, oli mul peale VW oma hinges rahutus, soovides siiski kuskilt osa võtta. Avastasin, et õemees oli kunagi mu FB lehel jaganud Derwenti joonistamiskonkurssi ning lähemal uurimisel selgus, et tööde esitamiseni oli veel paar päeva aega. Konkurss oli Inglismaa juurtega, seega plaanisin joonistada Mini Cooperit Londoni taustaga. Kahe päevaga sain pildi joonistatud, paraku ma tulemusega rahule ei jäänud ning enam ei jõudnud ka midagi muuta. Jätsin töö esitamata, kuna osalemine oli osalustasuga ja teadsin, et sellise tööga ei jõua ma kuhugi.


Jättes kõik joonistused ja autod kõrvale, tuli üks päev idee midagi teistsugust teha. Võtsin enda vanad ketsid, mis olid juba kaks või kolm aastat kasutult seisnud ja pesin nad puhtaks. Peale kuivamist jäi neile roostemaiguga värv, mis oli päris äge tegelikult. Plaanisin esimest korda kasutada ka riidevärve, kui läksin lihtsamat teed ning kasutasin lihtsalt musta tekstiilimarkerit, et joonistada neile peale muster.

Jalanõud peale pesu:

Ning peale mustrit:

Mul on hetkel tegelikult üsna mitme tellimusega vaja tegeleda ning lõpuks on ka kool lõplikult läbi, seega üritan suvel nii palju keskenduda loovale tööle, kui võimalik. Peagi näeb ilmavalgust ka mu koduleht, nagu eelpool mainitud. Ootan väga pikisilmi juba seda, sest juba hetkel nägi see väga äge välja. 


Renet



Tuesday, June 3, 2014

Citroen + 2 disaini


 Hei. Tuli isu üks postitus taas kirjutada. Minu motivatsioon joonistada käib mõõnade ja tõusudega, kuid olen märganud, et viimasel ajal olen palju hakanud sellega taas tegelema. Küll aga tegelikult pigem enda mõeldud autodisainide ning nende avalikustamisega. Seetõttu igatsen ausalt öeldes ühe korraliku detailse ja reaalse autopildi joonistamist.

 Selle nö "detailsema pildi" ilmestamiseks avaldan ühe joonistuse, mis on juba tegelikult vist aastast 2012, kuid pole varem siiani kuskil näidanud. Algul keskendusin väga pingsalt üksikutele disainidele, seetõttu olid ootused pildist palju suuremad, aga väsisin lõpuks ning ei jäänud lõpptulemusega nii rahule, kui oleks tahtnud. Seetõttu ka ei avaldanud ka kuskil.

Seoses ralliautode joonistamisega tahaks ära märkida selles postituses ka ühte asja, mis mind natuke ärritab. Eelmises postituses kajastatud Lada disaini tellija viivitab siiani töö eest tasumisega, kuigi töö esitasin talle üle kuu aja tagasi. See ei ole kusjuures esimene kord, kui jäetakse niimoodi maksmata või viivitatakse tohutult sellega. 
Siit ka tahaks öelda inimestele, et kui plaanite soetatada endale midagi, siis tehke kindlaks, kas saate selle eest ka tasuda. Mitte, et ma ei usuks, et sellele viimase inimesele oleks see kuidagi üle jõu olnud maksta, aga on varem nii juhtunud ja ka elus endas olen kohanud inimesi, kes üritavad elada üle enda võimete.



Lisan lõpetuseks kaks disaini, ühte juba avaldasin juba ka FB-s. Lühidalt ütlen selle kohta nii, et leidsin netis konkurssi, kus auhinnaks oli intership 6 kuuks Volkswageni tehasesse. Lootsin, et ehk on võimalik osa võtta, hoolimata sellest, et pole disainiõpilane, kuna mingit auhinda ma ei looda, vaid lihtsalt oleks põnev osa võtta ja hiljem ehk mingit tagasisidet saada, kuid siiski ei tahtnud nad mingit erandit teha.







Ja üks "natuke teistsugune Porsche". Kuigi ma enamasti armastan joonistada Citroeni disaine ja sõidan ise Volkswageniga, on mul südames alati olnud Porsche. Ma oleks ülimalt õnnelik, kui mul oleks võimalik tulevik omada üht või kasvõi teha proovisõitu..

Kuigi Porsche on aastakümnete jooksul tohutult kaua hoidnud ühte disainivormi, oli siiski huvitav mõelda, mis oleks kui.. Sellest on skitseeritud tegelikult ka tagaosa disain, mis annab vähe parema ilme Porsche olemusest, kuid seda mul skännitud pole ja noh vahet pole.



Renet

Wednesday, April 30, 2014

Esimene joonistus. Citroen. Projekt Lada disain



Üle mitme kuu taas üks postitus.

Soovin alustada esimesest. Mõtlen siin all esimest joonistust. Olen palju rääkinud, kuidas ma üheksa aastaselt alustasin tellimuspiltidega. Vähestel on aga aimu, millised need pildid siis välja nägid.
Pole täitsa esimest esimest pilti näidata, millest kõik alguse sai, kuid see-eest  ma näitan esimest pilti, mis oli nüüd siis tagant-vaates. Umbes taolised pildid olidki kõik mul esimesed aasta-kaks:



Kuna ma pole absoluutselt enda disaine eriti avaldanud, viskan ühe värskema Citroen disaini siia vahele. Vahenditeks vildikad ja pastakas Ma saan üsna vähe tagasisidet, niiet huvitav oleks tegelt kuulda näiteks selle joonistuse kohta, mida üldse inimesed arvaks, kui tänaval midagi taolist sõidaks? :


Ja lõpetuseks üks verivärske tellimusdisain, mille lõpetasin alles paar päeva tagasi. Seekord oli ülesandeks disainida värvikombinatsioon Lada Samara ralliautole. Algselt oli ülesanne kasutada põhivärviks valget ja sinna juurde natuke oranži:



Seejärel tekkis üks muutus ja pidin kasutama oranži asemel hoopis erk-kollast. Esimene pakutu sobis kohe ning seejärel tegin ka teise vaate ning lõpuks lõpliku arvutiversiooni:





Selline ta saigi. Kuniks järgmise postituseni,

tsau.


Renet


Wednesday, January 22, 2014

Björn Koopiga kohtumine. BMW

Olen taas võtnud natuke aega, et kirjutada üks postitus. Pidin juba ammu kirjutama näiteks Björn Koopiga kohtumisest, aga see lükkus edasi, kuna ei leidnud, et sellest võiks teha eraldi postitust.

Alustaksin üldse joonistamisest. Olen viimasel ajal päris mitmeid tellimusi saanud, mida ma kõiki loomulikult valmis ei jõua joonistada. See tellimus oli aga huvitav ja võtsin kiirelt käsile. Nimelt pidin joonistama BMW-d. Tegelikult oli neid lausa mitu, mille vahel valida. Lühidalt öeldes telliti minult sünnipäevakingitarbeks joonistused isikule, kes tegeleb BMW-dega. Sain ta nime ja pidin ise otsima netist pilte ta masinatest.





Jätkates veel BMW-dega, siis sain veel eelmisel aastal kätte ka kalendri, kus oli minu joonistus sees. Selle ma kinkisin aga Björnile, niiet pidin ühe veel ostma endale hiljem eraldi. Kalender oli oodatust suurem, stiilsem ja põnevam. Pole ausalt öeldes kunagi ühestki kalendrist nii palju vaimustuses olnud. Kel soovi, siis ehk on veel mõni kalender alles ja võib otsida BMW Klubi kodulehelt kontakti. 



Kokku saime Björn Koopiga 31. dets pealelõunal. Kohtusime Disainikohvikus, jõudsin varem, võtsin juba kohvi ja jäin teda ootama.
Björn jõudis suure hilinemisega kohale ning seejärel viisin kohe teema enda peale - ma ei tea, mida edasi teha. Rääkisin talle organisatsioonist, millega olin koostööd teinud nüüd mõnda aega, et minna Inglismaale autodisaini õppima ja küsisin ta arvamust. Arvamust, mis muutis mu otsust..
Ta alustas, et muidugi on mõtet kandideerida... Üldiselt aga pole Inglismaa ülikoolides lõpetatud autodisainieriala nii suure tähtsusega. Autotootjad hindavad inimesi, kes teavad üleüldisest disainimaailmast, et minna ajaga kaasa ja tuua seda ka autodesse. Inglismaa ülikoolides õpetatakse aga ainult autodisaini. Seal lõpetanutest pidavat saama reaalselt tööle ainult 5-6%. Lisaks oskas ta rääkida, et seal õppivad kergelt öeldes jorsid, kes mängivad päevast-päeva piljardit. Kõige parem valik tema arvates ongi EKA. Seal on koos segadisainimeeskond. Lisaks saab EKA kaudu tähtsaid tutvusi.
Kohtumine lõppes kiirelt, kuna temaga pidi kohe seal samas üks teine inimene kokku saama. Andsin üle vahepeal ka tolle kalendri, millest just rääkisin ning lahkusin teadmistevõrra rikkamana.

Ma ei võtnud tema juttu nii sõnasõnalt tõsiselt, kuid see siiski muutis mu suhtumist. Milleks pingutada tohutult millegi nimel, mis pruugib pärsida edu ainult 5-6% juhul, kui saan seda sama teed minna palju lihtsamini siin samas kodumaal.

Sellega tänaseks lõpetangi,
Renet

Friday, December 20, 2013

Osta.ee oksjonivõitja pilt

Tere taas. Olen võtnud vaevaks ühe postituse kirjutada, kuna valmis üle pika aja taas üks pilt. Sellest natuke hiljem, esmalt aga tahaks ka muust rääkida.

Nimelt umbes nädal-kaks tuli selline idee, et kirjutaks Björnile kirja. Selgitasin oma hetke olukorda, saatsin enda blogi lingi ja ütlesin, et ma tahan auto disaineriks saada. Mitte küll otseselt, kuid umbes nii.. Nimelt minu õnneks ta tulebki jõuludeks koju ja ütles, et võiksime kokku saada, et minu tulevikku arutada. Arvatavasti saan juba see nädalavahetus temaga kokku, niiet peagi võin tulla taas blogis uute postitustega lagedale.

Ja teiseks heaks uudiseks on see, et üsna tõenäolisem on võimalus minna UK-sse autodisaini õppima. Olen pidanud mõnda aega nüüd FundForStudents´iga kirjavahetust ja nad lubavad aidata nii palju, et saaksin koha ülikoolis. Läheb üsnagi kiireks, kuna 15. jaanuariks peavad enamus asjad nagu motivatsiooni, soovituskirjad ja värgid valmis, kuid loodan, et jõuan järjele.

Ning lõpuks ka see joonistus.
Nimelt kes asjaga kursis pole, siis eelmine pühapäev lõppes mul osta.ee keskkonnas oksjon, mille võitjale tuli pilt tema antud foto järgi joonistada. Sain ülesandeks väikest last joonistada. Algus oli paljutõotav, lõpuga siiski niivõrd rahule ei jäänud, kuna koerad, koerad, koerad... pole kunagi pidanud peale kriipsujukukoera taolist looma joonistama ning see kord sai see kergelt mõõdukiviks. Ning nagu arvata võis, ei tulnud nii hästi välja, kui oleksin tahtnud. Sellegipoolest panin suure panuse töösse ja olen rahul, et sain selle joonistatud.




Renet